Põldpüüd on palju maitsvamad kanalihast ja muidugi on nad maitsvamad kunstlikult kasvatatud broileritest. Põldpüü liha on mahlasem ja ühest pisikest linnust tegelikult piisab kõhutäieks. Suure nälja korral läheb käiku ka teine. Me küpsetasime neid ahjus tavaliselt 35 minutit koos pisikeste kartulikuubikutega, kuid täna otsustasin valgud eraldada tärklistest ja valmistasin põldpüüd koos köögiviljadega. Niisiis: 4 põldpüüd masseerida sisse meresoola, küüslaugu ja rosmariiniseguga, pruunistada pannil koos sibularatastega väheses oliiviõlis, seejärel kallata panni sisu ahjupannile ja lisada köögiviljad, mis külmkapis leiduvad. Kõik köögiviljad peavad olema pisikesteks kuubikuteks tükeldatud. Põldpüüdele pigistada poole sidruni mahl, köögiviljadele riputada pisut köögiviljamaitseainet ja musta pipart, lõpuks niristada peale valget veini ja panna 250 kraadisesse ahju!!! 15 minuti pärast võiks kontrollida olukorda ja keerata ringi krõbedamaid tükke. 10 minutit enne kellahelinat, võiks vähendada temperatuuri ja lasta nurmkanadel ahjupannil mõni aeg mõnuleda enne serveerimist. Enne kui meelde tuleb toidust pilti teha, on kõhud juba täis ja viimane raas, mis külmkappi läheb, see õnneks jääb ka pildile.
Hääd isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar